Συμμετοχή με E-Poster στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευροψυχολογίας

Για πρώτη φορά φέτος, πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευροψυχολογίας στο ξενοδοχείο “Στράτος Βασιλικός” στην Αθήνα. Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ελληνική Νευροψυχολογική Εταιρεία (ΕΝΨΕ) το διάστημα από 27 έως 29 Απριλίου 2018, με εξαιρετική επιτυχία καθώς το παρακολούθησαν περισσότεροι από 350 σύνεδροι.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν να παράσχει εμπεριστατωμένη ενημέρωση σε θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση, την έρευνα και την κλινική πράξη στον συνεχώς αναπτυσσόμενο τομέα της Νευροψυχολογίας και της Γνωστικής Αποκατάστασης.

Η ομάδα του Κέντρου Αποκατάστασης “Διάπλαση” ήταν παρούσα σε ακόμα ένα αναγνωρισμένο επιστημονικό συνέδριο πανελλήνιας εμβέλειας, παρακολουθώντας τις πιο πρόσφατες εξελίξεις αλλά και παρουσιάζοντας το πολύ αξιόλογο επιστημονικό μας έργο.

Το τμήμα Ψυχολογικής Υποστήριξης (κ. Ευγενία Καρτερολιώτη & κ. Βασιλική Ρούμπου) και ο Διευθυντής- Νευρολόγος της “Διάπλασης” (κ. Νικόλαος Πρωτόπαπας) παρουσίασαν Ηλεκτρονικά Αναρτημένη Εργασία (E-Poster) για την Γνωστική Αποκατάσταση ύστερα από Ενδοεγκεφαλική Αιμορραγία.

Η Ανακοίνωση αφορούσε την περίπτωση γυναίκας 54 ετών η οποία ακολούθησε πρόγραμμα ολοκληρωμένης αποκατάστασης διάρκειας 3 μηνών στο Κέντρο Αποκατάστασης “Διάπλαση” ύστερα από Ενδοεγκεφαλική Αιμορραγία. Κατά την εισαγωγή της ασθενούς στη “Διάπλαση”, η νευροψυχολογική αξιολόγηση της δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί, ενώ ύστερα από το εξατομικευμένο πλάνο που ακολούθησε τα αποτελέσματα της νοητικής ενδυνάμωσης ήταν ιδιαίτερα σημαντικά (MMSE 15/30, ACE-R 58/100)