Ρομποτική Αποκατάσταση

Αποτελεί το πληρέστερο και τελευταίας τεχνολογίας ρομποτικό τμήμα αποκατάστασης στην Ελλάδα.

Lokomat
Το Ρομποτικό σύστημα LOKOMAT είναι μια ορθοτική συσκευή επανεκπαίδευσης βάδισης ηλεκτρονικά κινητοποιούμενη, που αποτελείται από ένα σύστημα υποστήριξης των ισχίων και δυο ρομποτικά κάτω άκρα που προσαρμόζονται ξεχωριστά σε κάθε κάτω άκρο. Λειτουργεί σε συνδυασμό με ένα ειδικό διάδρομο και ένα σύστημα υποστήριξης του σωματικού βάρους. Το σύστημα LOKOMAT ελέγχεται ψηφιακά μέσω ενός υπολογιστή.

Η θεραπεία με το σύστημα LOKOMAT βασίζεται σε μακροχρόνιες έρευνες παν/κων κλινικών που με τη βοήθεια ειδικών της πληροφορικής, μηχανολόγων και ηλεκροφυσιολόγων, ανάγεται σήμερα στην πλέον σύγχρονη θεραπεία αποκατάστασης. Με την υποστήριξη του συστήματος LOKOMAT, οι ασθενείς μπορούν να μάθουν εκ νέου τις κινήσεις της βάδισης με τη χρήση δύο θεραπευτικών μεθόδων (επανάληψη και στοχευμένη εκπαίδευση). Αυτή η στοχευμένη μορφή θεραπείας έχει καθιερωθεί στην αποκατάσταση σε ένα ευρύ φάσμα από νευρομυϊκές παθήσεις και κακώσεις νωτιαίου μυελού. Έτσι ο ασθενής περπατάει με φυσιολογική βάδιση άμεσα, ενώ επιτυγχάνεται ελαχιστοποίηση του χρόνου αποκατάστασης του.

Ασθενείς που πάσχουν από τις ακόλουθες ασθένειες μπορούν να επωφεληθούν από τη θεραπεία με LOKOMAT:

 • Κάκωση Σπονδυλικής Στήλης
 • Εγκεφαλικό Επεισόδιο
 • Κρανιοεγκεφαλική Κάκωση
 • Σκλήρυνση Κατά Πλάκας
 • Εγκεφαλική Παράλυση

Erigo
Το ERIGO είναι μια ρομποτική πλατφόρμα με πλήρως ελεγχόμενους μηχανισμούς κίνησης των ποδιών από ειδικούς υπολογιστές. Υποστηρίζει και διευκολύνει την κινητοποίηση των κλινήρεις ασθενών, με τρόπο ώστε να συνεισφέρει στην προφύλαξη των δευτερογενών επιπλοκών, οι οποίες προκαλούνται από παρατεταμένη περίοδο ακινησίας ( π.χ. θρομβοφλεβίτιδα, ορθοστατική υπόταση, δυσκαμψίες κάτω άκρων, κ.λ.π.). Το ERIGO επιτρέπει στους ασθενείς να έρχονται σε κάθετη θέση (90μοιρών), ενώ τα κάτω άκρα τους κινούνται σε ένα φυσιολογικό πρότυπο κίνησης με ηλεκτρονική ρύθμιση αντίστασης για εκγύμναση μέσω υπολογιστή. Σε αντίθεση με το Erigo η εκγύμναση σε ένα συμβατικό μη ρομποτικό ανακλινόμενο κρεβάτι είναι μια τυπική θεραπεία που δεν προφυλάσσει τον ασθενή από τις δευτερογενείς επιπλοκές στη φάση της πρώιμης κινητοποίησης νευρολογικών ασθενών (αισθητικοκινητική βλάβη).

Ασθενείς που πάσχουν από τις ακόλουθες ασθένειες μπορούν να επωφεληθούν από τη θεραπεία με ERIGO για την πρώιμη κινητοποίηση τους:

 • Εγκεφαλικό Επεισόδιο
 • Σκλήρυνση Κατά Πλάκας
 • Κάκωση Σπονδυλικής Στήλης
 • Εγκεφαλική Παράλυση
 • Κρανιοεγκεφαλική Κάκωση

Γιατί η Διάπλαση διαφέρει

 • Αξίες Διάπλασης

  Ποιότητα:

  Στη Διάπλαση πιστεύουμε ότι τα άτομα με κινητικά προβλήματα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ανακτήσουν το μέγιστο της ανεξαρτησίας τους και να απολαμβάνουν την υψηλότερα δυνατή ποιότητα ζωής. Στη Διάπλαση, η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών Αποκατάστασης παραμένει ως πρώτος μας στόχος!

  Δέσμευση:

  Στη Διάπλαση όλοι μας έχουμε δεσμευτεί προς τους ασθενείς για συνεχή υψηλή παροχή υπηρεσιών πάντα με στοργή και αγάπη.

  Αφοσίωση:

  Όλοι μας στην Διάπλαση έχουμε αφοσιωθεί σε ένα κοινό στόχο, να προσφέρουμε την καλύτερη αποκατάσταση σε κάθε ένα από τους ασθενείς μας.

  Οικογένεια:

  Στη Διάπλαση όλοι μας είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια. Όταν ένα καινούργιο μέλος (ασθενής) έρχεται να προστεθεί, αμέσως θα νοιώσει τη ζεστασιά, το χαμόγελο, το ενδιαφέρον και την αγάπη να τον περιβάλλουν. Όχι μόνο όσο είναι μαζί μας αλλά για πάντα.

 • Εμπειρίες ασθενών

  Οι ασθενείς της Διάπλασης μέσα από την προσπάθεια τους και τα ειδικά εξατομικευμένα προγράμματα θεραπειών αποκατάστασης έχουν καταφέρει να φτάσουν το στόχο τους και πλέον θέτουν τον πήχη της ανεξαρτησίας ακόμα πιο ψηλά.

  Η ψυχική δύναμη τους μας δίνει και εμάς το κουράγιο να συνεχίζουμε να παράγουμε έργο, Έργο ζωής.

 • Σημεία που διαφοροποιούν την Διάπλαση

  Διαθέτουμε την πιο εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα αποκατάστασης

  Όλες οι θεραπευτικές μας υπηρεσίες είναι απόλυτα ανθρωποκεντρικές

  Διαθέτουμε τον πιο σύγχρονο και πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό Αποκατάστασης

  Στεγαζόμαστε στις πιο σύγχρονες και λειτουργικά σχεδιασμένες υποδομές

  Ακολουθούμε τις πλέον σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους και διεθνή πρωτόκολλα

  Γιατί βρίσκεται δίπλα στον συνάνθρωπο μας όχι μόνο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του αλλά για πάντα

  H λειτουργία μας είναι πιστοποιημένη με βάση το Πρότυπο Διασφάλισης Ποιότητας ISO 9001:2008

Οφέλη, επιλέγοντας τη Διάπλαση

 • Βασικό Όφελος

  Ανάρρωση από τραυματισμό ή ασθένεια, λαμβάνοντας θεραπεία για την ανάκτηση σωστής λειτουργίας και κινητικότητας των μελών του σώματος.

 • Άριστη φροντίδα & υποστήριξη

  Άριστη φροντίδα και υποστήριξη από τους ειδικευμένους Ιατρούς και το Προσωπικό στους ασθενείς που νοσηλεύονται

 • Εξατομικευμένα προγράμματα

  Οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης, επιτυγχάνοντας το μέγιστο αποτέλεσμα.