Διατροφή & διαιτολογία

Η Διαιτολογία είναι μια σύγχρονη και συνεχώς εξελισσόμενη επιστήμη υγείας, η ύπαρξη της οποίας προέκυψε από τις ποικίλες παθολογικές καταστάσεις που απορρέουν από μια μη ισορροπημένη διατροφή και χρήζουν διαιτολογικής προσέγγισης και διαχείρισης.

Σε κλινικό περιβάλλον η επιστήμη της Διαιτολογίας καλείται να προσαρμόσει τα γεύματα του ασθενούς στις ποικίλες ανάγκες του, οι οποίες προκύπτουν από την κατάσταση υγείας και θρέψης του.

Στο κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας «Διάπλαση» κατά την εισαγωγή του ασθενούς πραγματοποιείται εκτίμηση της ικανότητας κατάποσης. Ο διαιτολόγος σε συνεργασία με το λογοθεραπευτή καθορίζουν την υφή της δίαιτας του ασθενούς ώστε να επιτυγχάνεται ασφάλεια στη διαδικασία σίτισης και πόσης.

Στη συνέχεια, πραγματοποιείται διατροφική αξιολόγηση με σκοπό τη διαμόρφωση της διατροφικής εντολής. Η διατροφική εντολή έχει στόχο να καλύψει τις ανάγκες του ασθενούς σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά ανάλογα με την κατάσταση θρέψης, αλλά και να παρέχει μια ορθή σίτιση με βάση τα συνυπάρχοντα νοσήματα και τις προτιμήσεις του.

Στόχοι

 • Η επίτευξη μιας επαρκούς σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά διατροφής.
 • Η διαμόρφωση ενός υγιούς βάρους (αντιμετώπιση ελλειποβαρούς, υπέρβαρου ή παχυσαρκίας).
 • Η εκπαίδευση στις αρχές μιας ισορροπημένης διατροφής με σκοπό την μακροχρόνια προσκόλληση.

Κατά την έξοδο του ασθενούς από το κέντρο μας παρέχονται σαφείς διατροφικές οδηγίες και πραγματοποιείται τακτικός επανέλεγχος για την αξιολόγηση της κατάστασης θρέψης και της πορείας εξέλιξης του βάρους του.

Γιατί η Διάπλαση διαφέρει

 • Αξίες Διάπλασης

  Ποιότητα:

  Στη Διάπλαση πιστεύουμε ότι τα άτομα με κινητικά προβλήματα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ανακτήσουν το μέγιστο της ανεξαρτησίας τους και να απολαμβάνουν την υψηλότερα δυνατή ποιότητα ζωής. Στη Διάπλαση, η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών Αποκατάστασης παραμένει ως πρώτος μας στόχος!

  Δέσμευση:

  Στη Διάπλαση όλοι μας έχουμε δεσμευτεί προς τους ασθενείς για συνεχή υψηλή παροχή υπηρεσιών πάντα με στοργή και αγάπη.

  Αφοσίωση:

  Όλοι μας στην Διάπλαση έχουμε αφοσιωθεί σε ένα κοινό στόχο, να προσφέρουμε την καλύτερη αποκατάσταση σε κάθε ένα από τους ασθενείς μας.

  Οικογένεια:

  Στη Διάπλαση όλοι μας είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια. Όταν ένα καινούργιο μέλος (ασθενής) έρχεται να προστεθεί, αμέσως θα νοιώσει τη ζεστασιά, το χαμόγελο, το ενδιαφέρον και την αγάπη να τον περιβάλλουν. Όχι μόνο όσο είναι μαζί μας αλλά για πάντα.

 • Εμπειρίες ασθενών

  Οι ασθενείς της Διάπλασης μέσα από την προσπάθεια τους και τα ειδικά εξατομικευμένα προγράμματα θεραπειών αποκατάστασης έχουν καταφέρει να φτάσουν το στόχο τους και πλέον θέτουν τον πήχη της ανεξαρτησίας ακόμα πιο ψηλά.

  Η ψυχική δύναμη τους μας δίνει και εμάς το κουράγιο να συνεχίζουμε να παράγουμε έργο, Έργο ζωής.

 • Σημεία που διαφοροποιούν την Διάπλαση

  Διαθέτουμε την πιο εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα αποκατάστασης

  Όλες οι θεραπευτικές μας υπηρεσίες είναι απόλυτα ανθρωποκεντρικές

  Διαθέτουμε τον πιο σύγχρονο και πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό Αποκατάστασης

  Στεγαζόμαστε στις πιο σύγχρονες και λειτουργικά σχεδιασμένες υποδομές

  Ακολουθούμε τις πλέον σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους και διεθνή πρωτόκολλα

  Γιατί βρίσκεται δίπλα στον συνάνθρωπο μας όχι μόνο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του αλλά για πάντα

  H λειτουργία μας είναι πιστοποιημένη με βάση το Πρότυπο Διασφάλισης Ποιότητας ISO 9001:2008

Οφέλη, επιλέγοντας τη Διάπλαση

 • Βασικό Όφελος

  Ανάρρωση από τραυματισμό ή ασθένεια, λαμβάνοντας θεραπεία για την ανάκτηση σωστής λειτουργίας και κινητικότητας των μελών του σώματος.

 • Άριστη φροντίδα & υποστήριξη

  Άριστη φροντίδα και υποστήριξη από τους ειδικευμένους Ιατρούς και το Προσωπικό στους ασθενείς που νοσηλεύονται

 • Εξατομικευμένα προγράμματα

  Οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης, επιτυγχάνοντας το μέγιστο αποτέλεσμα.