Λογοθεραπεία

Η λογοθεραπεία είναι η επιστήμη η οποία έχει ως αντικείμενο την πρόληψη, αξιολόγηση, διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση ασθενών με διαταραχές επικοινωνίας – λόγου, ομιλίας, φωνής και κατάποσης.

Στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΔΙΑΠΛΑΣΗ εντάσσονται στο πρόγραμμα λογοθεραπείας, ασθενείς που έχουν υποστεί αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ή πάσχουν από παθήσεις νευρογενούς αιτιολογίας, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σύνδρομα επίκτητα ή συγγενούς αιτιολογίας, ασθενείς μετά από λαρυγγεκτομή, τραχειοτομή κ.λ.π.

Λογοθεραπεία με την χρήση υπολογιστή

Στο κέντρο μας εφαρμόζονται σύγχρονες μέθοδοι λογοθεραπείας με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, τελευταίας τεχνολογίας λογισμικών λογοθεραπείας καθώς και του συστήματος Visi – Pitch ΙV (ΗΠΑ), την τελευταία έκδοση του πλέον διαδεδομένου κλινικού συστήματος σε κλινικούς λογοπαθολόγους στην Αμερική και το εξωτερικό για την αξιολόγηση αλλά και την αποκατάσταση διαταραχών ασθενών που χρήζουν Λογοθεραπευτικής παρέμβασης.

Διαταραχές που αντιμετωπίζονται:

Διαταραχές επικοινωνίας – λόγου (αφασία, απραξία, συγχυσμένος λόγος). Ο ασθενής δεν μπορεί να εκφράσει ή να κατανοήσει τον προφορικό ή το γραπτό λόγο. Συνήθως συνυπάρχουν διαταραχές γνωστικού τομέα, μνήμη, προσοχή, συγκέντρωση, επίλυση προβλήματος, προσανατολισμός ως προς το χώρο και το χρόνο.

Διαταραχές ομιλίας – ροής (δυσαρθρία, τραυλισμός). Παρουσιάζεται διαταραχή στην αναπνοή, άρθρωση, αντήχηση, προσωδία ή στη ροή της ομιλίας.

Διαταραχές φωνής (δυσφωνίες, αφωνία). Παρατηρούνται διαταραχές φώνησης ως προς την ένταση, τη διάρκεια καθώς και την ποιότητα φωνής.

Διαταραχές μάσησης – κατάποσης (δυσφαγία). Παρατηρείται δυσκολία μάσησης και κατάποσης στερεών ή/και υγρών στο προπαρασκευαστικό (1ο) στάδιο, στοματικό (2ο) στάδιο ή/και στο φαρυγγικό (3ο) στάδιο κατάποσης. Προκαλούνται σοβαρές δυσκολίες στην ασφαλή σίτιση και πόση του θεραπευόμενου.

Γιατί η Διάπλαση διαφέρει

 • Αξίες Διάπλασης

  Ποιότητα:

  Στη Διάπλαση πιστεύουμε ότι τα άτομα με κινητικά προβλήματα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ανακτήσουν το μέγιστο της ανεξαρτησίας τους και να απολαμβάνουν την υψηλότερα δυνατή ποιότητα ζωής. Στη Διάπλαση, η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών Αποκατάστασης παραμένει ως πρώτος μας στόχος!

  Δέσμευση:

  Στη Διάπλαση όλοι μας έχουμε δεσμευτεί προς τους ασθενείς για συνεχή υψηλή παροχή υπηρεσιών πάντα με στοργή και αγάπη.

  Αφοσίωση:

  Όλοι μας στην Διάπλαση έχουμε αφοσιωθεί σε ένα κοινό στόχο, να προσφέρουμε την καλύτερη αποκατάσταση σε κάθε ένα από τους ασθενείς μας.

  Οικογένεια:

  Στη Διάπλαση όλοι μας είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια. Όταν ένα καινούργιο μέλος (ασθενής) έρχεται να προστεθεί, αμέσως θα νοιώσει τη ζεστασιά, το χαμόγελο, το ενδιαφέρον και την αγάπη να τον περιβάλλουν. Όχι μόνο όσο είναι μαζί μας αλλά για πάντα.

 • Εμπειρίες ασθενών

  Οι ασθενείς της Διάπλασης μέσα από την προσπάθεια τους και τα ειδικά εξατομικευμένα προγράμματα θεραπειών αποκατάστασης έχουν καταφέρει να φτάσουν το στόχο τους και πλέον θέτουν τον πήχη της ανεξαρτησίας ακόμα πιο ψηλά.

  Η ψυχική δύναμη τους μας δίνει και εμάς το κουράγιο να συνεχίζουμε να παράγουμε έργο, Έργο ζωής.

 • Σημεία που διαφοροποιούν την Διάπλαση

  Διαθέτουμε την πιο εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα αποκατάστασης

  Όλες οι θεραπευτικές μας υπηρεσίες είναι απόλυτα ανθρωποκεντρικές

  Διαθέτουμε τον πιο σύγχρονο και πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό Αποκατάστασης

  Στεγαζόμαστε στις πιο σύγχρονες και λειτουργικά σχεδιασμένες υποδομές

  Ακολουθούμε τις πλέον σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους και διεθνή πρωτόκολλα

  Γιατί βρίσκεται δίπλα στον συνάνθρωπο μας όχι μόνο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του αλλά για πάντα

  H λειτουργία μας είναι πιστοποιημένη με βάση το Πρότυπο Διασφάλισης Ποιότητας ISO 9001:2008

Οφέλη, επιλέγοντας τη Διάπλαση

 • Βασικό Όφελος

  Ανάρρωση από τραυματισμό ή ασθένεια, λαμβάνοντας θεραπεία για την ανάκτηση σωστής λειτουργίας και κινητικότητας των μελών του σώματος.

 • Άριστη φροντίδα & υποστήριξη

  Άριστη φροντίδα και υποστήριξη από τους ειδικευμένους Ιατρούς και το Προσωπικό στους ασθενείς που νοσηλεύονται

 • Εξατομικευμένα προγράμματα

  Οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης, επιτυγχάνοντας το μέγιστο αποτέλεσμα.