Εργοθεραπεία

Το τμήμα Εργοθεραπείας του κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας Διάπλαση παρέχει τις υπηρεσίες του σε ενήλικες με νευρολογικά και ορθοπεδικά προβλήματα υγείας.

Γενική αρχή της εργοθεραπείας είναι η αξιοποίηση των όποιων δυνατοτήτων του ασθενούς για να καταστεί ένα άτομο λειτουργικό και αυτόνομο. Η εργοθεραπεία χρησιμοποιεί τη στοχοκατευθυνόμενη δραστηριότητα (έργο), για να πετύχει το μέγιστο επίπεδο λειτουργικότητας και ανεξαρτησίας σε όλους τους τομείς της ζωής του ασθενούς και να αναλάβει εκ νέου τους κοινωνικούς ρόλους που είχε πριν την ασθένεια ή την αναπηρία.

Κατά την εργοθεραπευτική παρέμβαση:

 • αναπτύσσονται γνωστικές, αισθητηριακές και κινητικές δεξιότητες
 • εφαρμόζονται προγράμματα επανεκπαίδευσης στις δραστηριότητες καθημερινής ζωής (αυτοεξυπηρέτησης)
 • προτείνονται και κατασκευάζονται κατάλληλα βοηθήματα ανά περίπτωση, για την αυτόνομη εκτέλεση των δραστηριοτήτων καθημερινής διαβίωσης και εκπαιδεύονται οι ασθενείς στη χρήση τους
 • συνιστώνται οι απαραίτητες εργονομικές προσαρμογές του χώρου διαβίωσης

 

Ειδικός Εξοπλισμός

Το τμήμα Εργοθεραπείας είναι εξοπλισμένο με το:

 • ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ επανεκπαίδευσης άνω άκρων Armeo Spring. Είναι το πλέον σύγχρονο ρομποτικό μηχάνημα λειτουργικής αποκατάστασης των άνω άκρων. To Armeo απευθύνεται σε ασθενείς που έχουν χάσει την λειτουργία ή έχουν μειωμένη λειτουργικότητα των άνω άκρων τους, εξαιτίας κάποιας νευρολογικής ή ορθοπεδικής βλάβης. Είναι ένα ρομποτικό ορθοτικό για το χέρι που παρέχει ρυθμιζόμενη υποστήριξη βάρους στο άνω άκρο και σε συνδυασμό με οπτικά ερεθίσματα από ηλεκτρονικό υπολογιστή (bio feedback) μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, που εμπνέει και παρέχει κίνητρα, ο ασθενής εκτελεί λειτουργική, στοχευμένη, αυτό-κατευθυνόμενη και εντατική θεραπεία της κίνησης.
 • BIOMETRICS E – Link, το οποίο είναι ένα προηγμένο σύστημα αξιολόγησης και επανεκπαίδευσης των δεξιοτήτων του άνω άκρου μέσω οπτικών ερεθισμάτων ηλεκτρονικού υπολογιστή. Το Biometrics διατηρεί στη μνήμη πλήρες αρχείο για κάθε ασθενή, στο οποίο περιλαμβάνονται λειτουργικά και μυϊκά τεστ, τεστ αισθητικότητας, σχηματική απεικόνιση τυχόν δυσλειτουργιών ή πόνου, ύπαρξη οιδήματος κ.ά. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα αξιολόγησης του εύρους κίνησης όλων των αρθρώσεων με τη βοήθεια ηλεκτρονικού γωνιομέτρου.
 • Nintendo Wii, διαδραστικό μέσο το οποίο προσφέρει ένα μεγάλο εύρος παιχνιδιών που αποσκοπούν στην ανάπτυξη της ιδιοδεκτικότητας και της νευρομυϊκής συναρμογής του ασθενούς, επιτυγχάνοντας τελικά τη λειτουργική αποκατάσταση των άνω και κάτω άκρων με μια ευχάριστη διαδικασία. Οι ασκήσεις με τα παιχνίδια μπορούν να ρυθμίσουν το χρόνο και το επίπεδο δυσκολίας τους, δίνοντας έτσι το κίνητρο στον ασθενή για τον καλύτερο έλεγχο της κίνησής του.

 

 

 

Γιατί η Διάπλαση διαφέρει

 • Αξίες Διάπλασης

  Ποιότητα:

  Στη Διάπλαση πιστεύουμε ότι τα άτομα με κινητικά προβλήματα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ανακτήσουν το μέγιστο της ανεξαρτησίας τους και να απολαμβάνουν την υψηλότερα δυνατή ποιότητα ζωής. Στη Διάπλαση, η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών Αποκατάστασης παραμένει ως πρώτος μας στόχος!

  Δέσμευση:

  Στη Διάπλαση όλοι μας έχουμε δεσμευτεί προς τους ασθενείς για συνεχή υψηλή παροχή υπηρεσιών πάντα με στοργή και αγάπη.

  Αφοσίωση:

  Όλοι μας στην Διάπλαση έχουμε αφοσιωθεί σε ένα κοινό στόχο, να προσφέρουμε την καλύτερη αποκατάσταση σε κάθε ένα από τους ασθενείς μας.

  Οικογένεια:

  Στη Διάπλαση όλοι μας είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια. Όταν ένα καινούργιο μέλος (ασθενής) έρχεται να προστεθεί, αμέσως θα νοιώσει τη ζεστασιά, το χαμόγελο, το ενδιαφέρον και την αγάπη να τον περιβάλλουν. Όχι μόνο όσο είναι μαζί μας αλλά για πάντα.

 • Εμπειρίες ασθενών

  Οι ασθενείς της Διάπλασης μέσα από την προσπάθεια τους και τα ειδικά εξατομικευμένα προγράμματα θεραπειών αποκατάστασης έχουν καταφέρει να φτάσουν το στόχο τους και πλέον θέτουν τον πήχη της ανεξαρτησίας ακόμα πιο ψηλά.

  Η ψυχική δύναμη τους μας δίνει και εμάς το κουράγιο να συνεχίζουμε να παράγουμε έργο, Έργο ζωής.

 • Σημεία που διαφοροποιούν την Διάπλαση

  Διαθέτουμε την πιο εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα αποκατάστασης

  Όλες οι θεραπευτικές μας υπηρεσίες είναι απόλυτα ανθρωποκεντρικές

  Διαθέτουμε τον πιο σύγχρονο και πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό Αποκατάστασης

  Στεγαζόμαστε στις πιο σύγχρονες και λειτουργικά σχεδιασμένες υποδομές

  Ακολουθούμε τις πλέον σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους και διεθνή πρωτόκολλα

  Γιατί βρίσκεται δίπλα στον συνάνθρωπο μας όχι μόνο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του αλλά για πάντα

  H λειτουργία μας είναι πιστοποιημένη με βάση το Πρότυπο Διασφάλισης Ποιότητας ISO 9001:2008

Οφέλη, επιλέγοντας τη Διάπλαση

 • Βασικό Όφελος

  Ανάρρωση από τραυματισμό ή ασθένεια, λαμβάνοντας θεραπεία για την ανάκτηση σωστής λειτουργίας και κινητικότητας των μελών του σώματος.

 • Άριστη φροντίδα & υποστήριξη

  Άριστη φροντίδα και υποστήριξη από τους ειδικευμένους Ιατρούς και το Προσωπικό στους ασθενείς που νοσηλεύονται

 • Εξατομικευμένα προγράμματα

  Οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης, επιτυγχάνοντας το μέγιστο αποτέλεσμα.