Το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΔΙΑΠΛΑΣΗ Μεσσηνίας είναι μια απόλυτα εξειδικευμένη κλινική αποκατάστασης ατόμων με κινητική αναπηρία, μοναδική στον τομέα της πανελλαδικά.

Δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει καίρια και αποτελεσματικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ασθενής λόγω σοβαρής ασθένειας ή τραυματισμού μετά τη λήξη της νοσηλείας του στο νοσοκομείο.

Προβλήματα που σχετίζονται όχι μόνο με την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του ασθενή αλλά με την καθημερινότητά του και τον τρόπο ζωής του που έχει πλέον αλλάξει.

Πράγματα καθημερινά και αυτονόητα όπως η διατροφή, η χρήση τουαλέτας, η ατομική καθαριότητα και τόσα άλλα, μετατρέπονται σε ανυπέρβλητες δυσκολίες για τον ίδιο και το συγγενικό του περιβάλλον ενώ η παρουσία γιατρού είναι συχνά επιβεβλημένη.

Σε αυτό το στάδιο ο ασθενής χρειάζεται συνεχή φυσικοθεραπεία, γυμναστική, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, διαχείριση ούρων με καθετήρα, προσωπική υγιεινή, ψυχολογική υποστήριξη, ειδική διατροφή, δηλαδή μια ολοκληρωμένη αποκατάσταση που δυστυχώς είναι ανύπαρκτη στη χώρα μας.

 

Αυτό το σημαντικό κενό της αποκατάστασης του ασθενούς που έχει στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής του και όσο είναι δυνατό την επαναφορά του στο φυσιολογικό έρχεται να καλύψει το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Διάπλαση.

Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ αναλαμβάνει τη φροντίδα ασθενών με παθήσεις που επηρεάζουν την κινητικότητα και τη λειτουργικότητα του ατόμου. Μετά τη συντηρητική ή χειρουργική θεραπεία τους σε νοσοκομεία, διακομίζονται για αποκατάσταση είτε νοσηλευόμενοι ως εσωτερικοί ασθενείς, είτε ως εξωτερικοί ασθενείς που μας επισκέπτονται για ημερήσια θεραπεία.

Το έμπειρο ιατρικό-επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου, αξιολογεί τους ασθενείς και καταρτίζει εξατομικευμένο πρόγραμμα αποκατάστασής, με στόχο την αυτοεξυπηρέτησή, τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής, και την ενίσχυση της καλής ψυχολογίας του.

Διαθέτει 97 υπερσύχρονες κλίνες αποκατάστασης υψηλών προδιαγραφών. Το κέντρο είναι συμβεβλημένο με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και άλλους φορείς υγείας. παρέχοντας υψηλό επίπεδο φροντίδας που έχουν ανάγκη οι ασθενείς.

 

 

Γιατί η Διάπλαση διαφέρει

 • Αξίες Διάπλασης

  Ποιότητα:

  Στη Διάπλαση πιστεύουμε ότι τα άτομα με κινητικά προβλήματα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ανακτήσουν το μέγιστο της ανεξαρτησίας τους και να απολαμβάνουν την υψηλότερα δυνατή ποιότητα ζωής. Στη Διάπλαση, η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών Αποκατάστασης παραμένει ως πρώτος μας στόχος!

  Δέσμευση:

  Στη Διάπλαση όλοι μας έχουμε δεσμευτεί προς τους ασθενείς για συνεχή υψηλή παροχή υπηρεσιών πάντα με στοργή και αγάπη.

  Αφοσίωση:

  Όλοι μας στην Διάπλαση έχουμε αφοσιωθεί σε ένα κοινό στόχο, να προσφέρουμε την καλύτερη αποκατάσταση σε κάθε ένα από τους ασθενείς μας.

  Οικογένεια:

  Στη Διάπλαση όλοι μας είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια. Όταν ένα καινούργιο μέλος (ασθενής) έρχεται να προστεθεί, αμέσως θα νοιώσει τη ζεστασιά, το χαμόγελο, το ενδιαφέρον και την αγάπη να τον περιβάλλουν. Όχι μόνο όσο είναι μαζί μας αλλά για πάντα.

 • Εμπειρίες ασθενών

  Οι ασθενείς της Διάπλασης μέσα από την προσπάθεια τους και τα ειδικά εξατομικευμένα προγράμματα θεραπειών αποκατάστασης έχουν καταφέρει να φτάσουν το στόχο τους και πλέον θέτουν τον πήχη της ανεξαρτησίας ακόμα πιο ψηλά.

  Η ψυχική δύναμη τους μας δίνει και εμάς το κουράγιο να συνεχίζουμε να παράγουμε έργο, Έργο ζωής.

 • Σημεία που διαφοροποιούν την Διάπλαση

  Διαθέτουμε την πιο εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα αποκατάστασης

  Όλες οι θεραπευτικές μας υπηρεσίες είναι απόλυτα ανθρωποκεντρικές

  Διαθέτουμε τον πιο σύγχρονο και πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό Αποκατάστασης

  Στεγαζόμαστε στις πιο σύγχρονες και λειτουργικά σχεδιασμένες υποδομές

  Ακολουθούμε τις πλέον σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους και διεθνή πρωτόκολλα

  Γιατί βρίσκεται δίπλα στον συνάνθρωπο μας όχι μόνο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του αλλά για πάντα

  H λειτουργία μας είναι πιστοποιημένη με βάση το Πρότυπο Διασφάλισης Ποιότητας ISO 9001:2008

Οφέλη, επιλέγοντας τη Διάπλαση

 • Βασικό Όφελος

  Ανάρρωση από τραυματισμό ή ασθένεια, λαμβάνοντας θεραπεία για την ανάκτηση σωστής λειτουργίας και κινητικότητας των μελών του σώματος.

 • Άριστη φροντίδα & υποστήριξη

  Άριστη φροντίδα και υποστήριξη από τους ειδικευμένους Ιατρούς και το Προσωπικό στους ασθενείς που νοσηλεύονται

 • Εξατομικευμένα προγράμματα

  Οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης, επιτυγχάνοντας το μέγιστο αποτέλεσμα.