Θεραπευτική ιππασία

Η θεραπευτική ιππασία αποτελεί μια από τις αποτελεσματικότερες μεθόδους επανεκπαίδευσης-Αποκατάστασης σε άτομα που εμφανίζουν νευρολογικές και αισθητηριακές δυσλειτουργίες με κινητικά ή και νοητικά ελλείμματα.

Το άλογο μας δίνει ερεθίσματα τόσο μέσα απο τη θερμότητα του σώματος του, όσο και απο τη ρυθμική του κίνηση, που προσομοιάζει της αλληλουχίας της ανθρώπινης κίνησης κατά τη βάδιση.

Παράλληλα, το κάθισμα στη ράχη του αλόγου βοηθά στη διατήρηση του εύρους κίνησης των αρθρώσεων των ισχίων. Όπως είναι γνωστό, ο αυξημένος μυϊκός τόνος οδηγεί, αφ΄ ενός, σε βράχυνση του μυός και αφ΄ ετέρου σε παραμόρφωση της άρθρωσης. Με τη συστηματική ιπποθεραπευτική παρέμβαση πετυχαίνουμε την αύξηση του εύρους κίνησης της άρθρωσης, τη μείωση της σπαστικότητας και τη χαλάρωση του μυϊκού συστήματος. Αποτρέπουμε τη δημιουργία συγκάμψεων και διατηρούμε τις αρθρώσεις άμφω σε καλή κατάσταση.

Τα φυσιολογικά πρότυπα της κίνησης του αλόγου φθάνουν κατευθείαν στον εγκέφαλο στοιχείο απαραίτητο στην Αποκατάσταση και έτσι αναγκάζει τον ασθενή να ανταποκριθεί.

Θεραπευτικά αποτελέσματα

 • Ομαλοποίηση του μυϊκού τόνου
 • Βελτίωση ελέγχου κεφαλής, κορμού και λεκάνης
 • Αναχαίτιση παθολογικών προτύπων κίνησης και προώθηση των φυσιολογικών
 • Βελτίωση της ισορροπίας
 • Βελτίωση του κινητικού συντονισμού
 • Βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας και της αντοχής

Πέραν όλων, η θεραπεία μέσω του αλόγου είναι ένα ισχυρό κίνητρο γιατί βγάζει τον θεραπευόμενο έξω από έναν τυπικό χώρο θεραπείας.

Στο κέντρο μας εφαρμόζονται προγράμματα θεραπευτικής ιππασίας σε επιλεγμένες ομάδες ασθενών σε συνεργασία με αντίστοιχο ιππικό όμιλο της περιοχής από εξειδικευμένους θεραπευτές μας.

Γιατί η Διάπλαση διαφέρει

 • Αξίες Διάπλασης

  Ποιότητα:

  Στη Διάπλαση πιστεύουμε ότι τα άτομα με κινητικά προβλήματα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ανακτήσουν το μέγιστο της ανεξαρτησίας τους και να απολαμβάνουν την υψηλότερα δυνατή ποιότητα ζωής. Στη Διάπλαση, η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών Αποκατάστασης παραμένει ως πρώτος μας στόχος!

  Δέσμευση:

  Στη Διάπλαση όλοι μας έχουμε δεσμευτεί προς τους ασθενείς για συνεχή υψηλή παροχή υπηρεσιών πάντα με στοργή και αγάπη.

  Αφοσίωση:

  Όλοι μας στην Διάπλαση έχουμε αφοσιωθεί σε ένα κοινό στόχο, να προσφέρουμε την καλύτερη αποκατάσταση σε κάθε ένα από τους ασθενείς μας.

  Οικογένεια:

  Στη Διάπλαση όλοι μας είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια. Όταν ένα καινούργιο μέλος (ασθενής) έρχεται να προστεθεί, αμέσως θα νοιώσει τη ζεστασιά, το χαμόγελο, το ενδιαφέρον και την αγάπη να τον περιβάλλουν. Όχι μόνο όσο είναι μαζί μας αλλά για πάντα.

 • Εμπειρίες ασθενών

  Οι ασθενείς της Διάπλασης μέσα από την προσπάθεια τους και τα ειδικά εξατομικευμένα προγράμματα θεραπειών αποκατάστασης έχουν καταφέρει να φτάσουν το στόχο τους και πλέον θέτουν τον πήχη της ανεξαρτησίας ακόμα πιο ψηλά.

  Η ψυχική δύναμη τους μας δίνει και εμάς το κουράγιο να συνεχίζουμε να παράγουμε έργο, Έργο ζωής.

 • Σημεία που διαφοροποιούν την Διάπλαση

  Διαθέτουμε την πιο εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα αποκατάστασης

  Όλες οι θεραπευτικές μας υπηρεσίες είναι απόλυτα ανθρωποκεντρικές

  Διαθέτουμε τον πιο σύγχρονο και πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό Αποκατάστασης

  Στεγαζόμαστε στις πιο σύγχρονες και λειτουργικά σχεδιασμένες υποδομές

  Ακολουθούμε τις πλέον σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους και διεθνή πρωτόκολλα

  Γιατί βρίσκεται δίπλα στον συνάνθρωπο μας όχι μόνο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του αλλά για πάντα

  H λειτουργία μας είναι πιστοποιημένη με βάση το Πρότυπο Διασφάλισης Ποιότητας ISO 9001:2008

Οφέλη, επιλέγοντας τη Διάπλαση

 • Βασικό Όφελος

  Ανάρρωση από τραυματισμό ή ασθένεια, λαμβάνοντας θεραπεία για την ανάκτηση σωστής λειτουργίας και κινητικότητας των μελών του σώματος.

 • Άριστη φροντίδα & υποστήριξη

  Άριστη φροντίδα και υποστήριξη από τους ειδικευμένους Ιατρούς και το Προσωπικό στους ασθενείς που νοσηλεύονται

 • Εξατομικευμένα προγράμματα

  Οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης, επιτυγχάνοντας το μέγιστο αποτέλεσμα.