Σεμινάριο εκπαίδευσης στη μέθοδο Constraint Induced Movement Therapy

Στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης της ομάδας του Κέντρου Αποκατάστασης “Διάπλασης”, οι Εργοθεραπευτές, Δημήτρης Δήμου και Φωτεινή Τερζάκη, παρακολούθησαν το Σαββατοκύριακο 8-9 Δεκεμβρίου 2018, το πρώτο μέρος του σεμιναρίου: Εκπαίδευση στη μέθοδο Constraint Induced Movement Therapy (CIMT).
Η μέθοδος του Προγράμματος Εκπαίδευσης στην Εξαναγκαστικά Προκαλούμενη Κινητική Θεραπεία  εφαρμόζεται τόσο σε παιδιά όσο και ενήλικες. Η CIMT αποτελείται από ένα σύνολο θεραπευτικών αρχών που στοχεύουν στην εκπαίδευση του εγκεφάλου για «αναδιαμόρφωση» κατόπιν μιας νευρολογικής βλάβης.
Αποτελεί μία θεραπευτική τεχνική αποκατάστασης της κίνησης, κυρίως του άνω άκρου έπειτα από βλάβη λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου, εγκεφαλικής παράλυσης, πάρεσης βραχιονίου πλέγματος, σκλήρυνσης κατά πλάκας και κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης.
Στόχος αυτής της μεθόδου είναι η ενεργοποίηση του προσβεβλημένου άνω άκρου, μέσω της “εξαναγκασμένης” χρήσης του για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο διοργανώνεται για 2η φορά στην Ελλάδα από την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας (Ε.Ε.Ε.Φ.) και απευθύνεται σε φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας που συμμετεχούν στην αποκατάσταση ασθενών με νευρολογικές παθήσεις.

Οι Εργοθεραπευτές κ. Δημήτρης Δήμου (Διάπλαση), κ. Φωτεινή Τερζάκη (Διάπλαση) και κ. Μαριάννα Τσιακούλια (Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ)