7 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

07 Απριλίου 2020 : Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (World Health Day).

Η 7η Απριλίου 1948 είναι η ημερομηνία γέννησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ για θέματα υγείας όπου κύριος στόχος του είναι η διατήρηση του υψηλότερου επιπέδου υγείας για όλους τους λαούς του κόσμου.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ,όπως και όλο το 2020, είναι αφιερωμένη στις νοσοκόμες και τις μαίες, καθώς   παίζουν κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της παγκόσμιας υγείας.

Με αφορμή την πανδημία του covid-19 που μαστίζει την ανθρωπότητα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απευθύνει κάλεσμα στήριξης στο έργο του νοσηλευτικού προσωπικού και των μαιών οι οποίοι  βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου   παρέχοντας μας υψηλής ποιότητας περίθαλψη και φροντίδα.

Το Κέντρο Αποκατάστασης «Διάπλαση», ως μονάδα Υγείας δεν θα μπορούσε να μην ευχαριστήσει το νοσηλευτικό προσωπικό της που καθημερινά με επαγγελματισμό και  αγάπη  σαν αναπόσπαστο, πολύτιμο μέλος της Διεπιστημονικής Ομάδας Αποκατάστασης, παρέχει την  φροντίδα που αξίζει στους νοσηλευόμενούς μας . 

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ λοιπόν σε όλους, τους ¨Αγγέλους¨ των ασθενών μας που τηρείτε με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας, αντιμετωπίζετε τους ασθενείς σα μέλη της οικογένειας σας και φεύγετε στο τέλος της βάρδιας «γεμάτοι» από προσφορά στο συνάνθρωπο. 

#wordhealthday