Συμμετοχή στο 11ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ε.Ν.Ε.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 11ου Πανελλήνιου & 10ου Πανευρωπαϊκού Επιστημονικού & Επαγγελματικού Νοσηλευτικού Συνεδρίου, της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε.), το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2018.

Η συμμετοχή των συνέδρων ήταν εντυπωσιακή, καθώς ο αριθμός των εγγραφών ξεπέρασε τις 3.500 Νοσηλευτές από όλη την Ελλάδα, καθώς και από άλλες χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι παρακολούθησαν και συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου.

Στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης των δεξιοτήτων και της επιστημονικής γνώσης τους, συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου η Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής υπηρεσίας του Κέντρου Αποκατάστασης “Διάπλαση”, κα. Διονυσία Τσέρτου, η προϊσταμένη της Β’ Κλινικής, κα. Ειρήνη Στασινού και η νοσηλεύτρια (ΤΕ) κα. Κυριακή Μαλαπέρδα.

 

 

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε με το Δήμο Ζακύνθου και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τελέστηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας. Η παρακολούθηση του επιστημονικού προγράμματος και η συμμετοχή των συνέδρων στα κλινικά φροντιστήρια, ειδικά σεμινάρια και workshop, μοριοδοτήθηκαν με Μονάδες Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιελάμβανε εννέα (9) Εξειδικευμένα Κλινικά Φροντιστήρια, τρία (3) Ειδικά Σεμινάρια, ένα (1)Workshop, στα οποία η συμμετοχή των συνέδρων ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στο πεδίο των επιστημονικών εργασιών, παρουσιάστηκαν διακόσιες τριάντα οκτώ (238) Προφορικές Ανακοινώσεις και διακόσιες τέσσερις (204) Αναρτημένες Ανακοινώσεις, μέσω των οποίων αναπτύχθηκαν πρωτότυπα και σύγχρονα δεδομένα από το χώρο της υγείας. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν δεκαοκτώ (18) διεπιστημονικές διαλέξεις, όπου παρουσιάστηκαν όλα τα δρώμενα και οι τελευταίες εξελίξεις από καταξιωμένους επιστήμονες και δεκαέξι (16) Στρογγυλές Τράπεζες.