Η Διάπλαση στο 10ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας!

Για ακόμη μία χρονιά,ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 10ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας! Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν όλα τα νέα επιστημονικά δεδομένα καθώς και οι εξελίξεις στον τομέα της Υγείας.
Η συμμετοχή της Διάπλασης ήταν πολυεπίπεδη!
Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!!
  • Συμμετοχή στο  Δ´Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα <<Η διεπιστημονικότητα στην αποκατάσταση>>.

Ο κ. Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος, Φυσίατρος, παρουσίασε ομιλία με θέμα “Αποκατάσταση.Η έννοια της ομάδας.”Ο κ. Γεώργιος Νεοχωρίτης, Φυσίατρος, ανέπτυξε το θέμα της διεπιστημονικότητας στην παιδιατρική αποκατάσταση.Ο κ. Νικόλαος Τζοβάρας,παθολόγος-εντατικολόγος, ανέλυσε τον ρόλο των συνοσηροτήτων και τη διαχείριση τους στο πλαίσιο της αποκατάστασης, ενώ η κ. Δέσποινα Αλεξοπούλου, φυσικοθεραπεύτρια, ανέδειξε τη συμβολή της Ρομποτικής Τεχνολογίας στα σύγχρονα προγράμματα αποκατάστασης.

  • Ο Νευρολόγος κ. Ν. Πρωτόπαππας, οι Φυσίατροι κ. Γ. Νεοχωρίτης & κα. Α. Καραβασίλη και η Ψυχολόγος κα. Ε. Καρτερολιώτη παρουσίασαν τα αποτελέσματα της μελέτης τους με θέμα:
    “Επικινδυνότητα κατάγματος σε ασθενείς με μη διαγνωσμένη ν. Parkinson”.

  • Το τμήμα Λογοθεραπείας της Διάπλασης,κα Κατερίνα Γιαννακοπούλου &  κα Έλενα Τραχανά με την πολύτιμη συνεργασία του Ιατρού ΩΡΛ κ. Παναγιώτη Κουσούλη ελεύθερη ανακοίνωση με θέμα: “Η σημασία της στοχευμένης λογοθεραπευτικής παρέμβασης σε ασθενείς με προβλήματα κατάποσης μετά από ενδοσκοπικό έλεγχο της καταποτικής λειτουργίας(FEES)”

  • Οι Ψυχολόγοι του Κέντρου Αποκατάστασης “Διάπλαση”,κα Ευγενία Καρτερολιώτη & κα Βασιλική Ρούμπου, μαζί με τον Νευρολόγο κ. Νικόλαο Πρωτόπαππα, παρουσίασαν ελεύθερη ανακοίνωση με θέμα: “Γνωστική ενδυνάμωση εγκεφαλικού επεισοδίου στο πλαίσιο κέντρου αποκατάστασης: παρουσίαση αποτελεσμάτων”
  • Συμμετοχή στην έκθεση του συνεδρίου με stand.