Εκδήλωση του Κ.Α.Α. “Διάπλαση” στο Hilton Cyprus, Λευκωσία

Προορισμός γίνεται για τους Κύπριους ασθενείς το πρότυπο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Διάπλαση», που λειτουργεί στην Καλαμάτα, πρωτεύουσα του Νομού Μεσσηνίας στην Πελοπόννησο.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τα στοιχεία, που παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο «HILTON» της Λευκωσίας από τη διεύθυνση του Κέντρου «Διάπλαση», που λειτουργεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα εδώ και οχτώ χρόνια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην εκδήλωση, Κύπριοι ασθενείς, πολυτραυματίες ή άτομα που είχαν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο τον τελευταίο χρόνο, επέλεξαν τη «Διάπλαση», για να αποκαταστήσουν τα λειτουργικά και άλλα ελλείμματά τους.

Τα αποτελέσματα αυτής της επιλογής τους, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που κατατέθηκαν, ήταν εντυπωσιακά. Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης, το οποίο περιελάμβανε στενή ιατρική παρακολούθηση και ρομποτικά μηχανήματα, οι ασθενείς κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να αποθεραπευτούν και να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς ζωής.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της «Διάπλασης», Δρ. Βασίλειος Τζωρτζάκης, Χειρουργός Ορθοπεδικός, η «Διάπλαση» λειτουργεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και ανταγωνίζεται ισάξια όλα τα γνωστά Κέντρα Αποκατάστασης των ξένων χωρών, τα οποία μέχρι σήμερα επέλεγαν οι Κύπριοι ασθενείς και οι συνοδοί τους.

Συνεχίζοντας, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Τζωρτζάκης, το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας έχει νοσηλεύσει τα τελευταία οχτώ χρόνια ασθενείς από όλο τον κόσμο κυρίως από Ευρώπη και Αφρική.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου έδωσε έμφαση στη νοσηλεία πολυτραυματιών από τη Λιβύη και άλλες περιοχές, που έχουν πληγεί από τον πόλεμο. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων, που έλαβαν τις υπηρεσίες του Κέντρου Αποκατάστασης «Διάπλαση» μέσα στη διάρκεια των οχτώ χρόνων, ξεπερνούν τις 5.000.

Από την πλευρά της, η Επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου Αποκατάστασης «Διάπλαση», Δρ. Αλεξάνδρα Καραβασίλη ανέφερε ότι για κάθε ασθενή δημιουργείται ένα ξεχωριστό, ατομικό πρόγραμμα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης καθώς κάθε ασθενής αντιμετωπίζεται σαν  μία ξεχωριστή περίπτωση. Στο πλαίσιο της Διεπιστημονικής Ομάδας Αποκατάστασης συνεργάζονται τρεις φυσίατροι, δύο παθολόγοι, ένας νευρολόγος, ένας καρδιολόγος και άλλες ειδικότητες, που επί 24ώρου βάσεως παρακολουθούν στενά τόσο την εκτέλεση του προγράμματος αποκατάστασης όσο και την πορεία συνολικά της υγείας του νοσηλευόμενου. Μαζί τους μία μεγάλη ομάδα φυσικοθεραπευτών, λογοθεραπευτών, εργοθεραπευτών και διαιτολόγων.

Ξεχωριστό έργο επιτελούν στην αποκατάσταση και την αποθεραπεία των ασθενών γυμναστές και υδροθεραπευτές στην ειδικά κατασκευασμένη για αποκατάσταση πισίνα του κέντρου.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο εκπρόσωπος της διοίκησης της «Διάπλασης», κ. Γιάννης Τασσιόπουλος υποστήριξε ότι οι Κύπριοι ασθενείς δεν έχουν κανένα πλέον λόγο να επιλέγουν για την αποκατάστασή τους κέντρα στο Ισραήλ, στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Η «Διάπλαση» προσφέρει, σύμφωνα με τον ίδιο, έργο ζωής και στους Κύπριους ασθενείς, όπως και σε ασθενείς από όλο τον κόσμο, οι οποίοι την εμπιστεύτηκαν.

Τέλος, ο κ. Τασσιόπουλος ανέφερε ότι οι Κύπριοι συνεργάτες του Κέντρου μπορούν να προετοιμάσουν με κάθε λεπτομέρεια και ασφάλεια το ταξίδι κάθε ασθενούς και του συνοδού του στην Καλαμάτα.