Τουρισμός Υγείας

Ο Τουρισμός Υγείας αφορά στην πρόληψη, διατήρηση, θεραπεία, ανάρρωση και αποκατάσταση της υγείας με σύγχρονες ιατρικές μεθόδους ή με φυσικές μεθόδους, συνδυάζοντας παράλληλα την ξεκούραση, τη χαλάρωση και τη διασκέδαση.

Διακοπές για όλους ! 

Η βασική ιδέα είναι η σωματική, πνευματική, ψυχική και συναισθηματική αναζωογόνηση του ατόμου μακριά από την καθημερινή ρουτίνα σε ένα όμορφο χαλαρωτικό περιβάλλον. Ιδανική επιλογή για την οικογένεια, για τα άτομα με αναπηρία αλλά και  για όλους τους ταξιδιώτες με ειδικές ανάγκες, είτε ταξιδεύετε μόνοι σας, είτε με άλλο άτομο, είτε ομαδικά.

Όποιος ταξιδεύει, θέλει να γνωρίσει και τον προορισμό του.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πρωτεύουσα και μεγαλύτερο λιμάνι του νομού Μεσσηνίας είναι η χιλιοτραγουδισμένη Καλαμάτα. Η Καλαμάτα του καλαματιανού χορού και του μεταξωτού μαντηλιού. Μπροστά της η πεντακάθαρη θάλασσα και πίσω ένα από τα πιο επιβλητικά βουνά της χώρας, ο Ταΰγετος, με τα πλούσια δάση του και τα παραμυθένια μονοπάτια του, ιδανικά για περιπάτους. Μια φαντασμαγορία και πρόκληση για επίσκεψη χειμώνα – καλοκαίρι.
Η Καλαμάτα διαθέτει αρχαιολογικό και λαογραφικό μουσείο, πινακοθήκη σύγχρονης τέχνης και βιβλιοθήκη 60.000 τόμων. Η πινακοθήκη και η βιβλιοθήκη στεγάζονται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο.Μέσα στο κάστρο υπάρχει αμφιθέατρο στο οποίο κάθε καλοκαίρι φιλοξενούνται συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις με κορυφαία το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Η Καλαμάτα δεν υστερεί, αντιθέτως φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή, την ποιότητα και τη μεγάλη δυνατότητα επιλογών που διαθέτει. Τα βράδια η πόλη παρουσιάζει έντονη κίνηση, τόσο στην παραλία και τη μαρίνα όσο και στο ιστορικό της κέντρο, όπου υπάρχουν ταβέρνες, ψαροταβέρνες, καφετέριες, μπαράκια, νυχτερινά κέντρα. Και βέβαια, οι επισκέπτες δεν ξεχνούν φεύγοντας από την Καλαμάτα να πάρουν μεταξωτά μαντήλια και ελαιόλαδο, φημισμένα και τα δύο.

Μπενάκειο Μουσείο Καλαμάτας: Στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας σε μια ενετικού τύπου οικία, ένα από τα αξιολογότερα κτήρια της πόλης, που είχε κτισθεί επί Τουρκοκρατίας το 1742 και είχε συνδεθεί με σημαντικά ιστορικά γεγονότα εκείνης της εποχής, στεγάζεται το Μπενάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο. Σ’ αυτό φιλοξενείται μια πλούσια συλλογή αρχαιοτήτων, που προέρχονται από διάφορες θέσεις του νομού Μεσσηνίας και χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού έως τους Ρωμαϊκούς χρόνους.

Λαογραφικό Μουσείο Κυριακού: Στο ιστορικό κέντρο της πόλης στο κτήριο της οικογενείας Κυριακού στεγάζεται το λαογραφικό μουσείο με κειμήλια της επαναστατικής περιόδου, βενετσάνικα αντικείμενα και άλλα.

Το Δημαρχείο, την Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής, το Μπενάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο με ευρήματα που χρονολογούνται από την εποχή του χαλκού έως τους ρωμαϊκούς χρόνους, το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο με παραδοσιακά αντικείμενα, τοπικές ενδυμασίες και κειμήλια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το δημοτικό θέατρο και το Πάρκο Σιδηροδρόμων όπου εκτίθενται παλιές μηχανές και σιδηροδρομικά βαγόνια.

Σημείο συνάντησης και περιπάτου κατοίκων και επισκεπτών είναι η ευρύχωρη κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου. Από εδώ ξεκινά το πεζοδρομημένο τμήμα της κεντρικής οδού Αριστομένους, όπου λειτουργούν πολλά εμπορικά καταστήματα και καφέ. Δυτικά από την πλατεία, αναπτύσσεται η συνοικία γύρω από τον γραφικό σιδηροδρομικό σταθμό, με δίκτυο πεζοδρόμων, μικρά καφέ-μπαρ και ταβέρνες.

Σφακτηρία, το μακρόστενο νησί που κλείνει από τα δυτικά τον όρμο του Ναβαρίνου, φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, το μνημείο των Ελλήνων πεσόντων στη μάχη της Σφακτηρίας (26 Απριλίου 1825), τον τάφο του φιλέλληνα πρίγκιπα Παύλου Μαρία Βοναπάρτη (ανιψιού του Ναπολέοντος), το μνημείο του φιλέλληνα Σανταρόζα, το μνημείο των Ρώσων πεσόντων στη ναυμαχία του Ναβαρίνου και το εκκλησάκι της Αναλήψεως (Παναγούλα).

Γιάλοβα, Σε μικρή απόσταση από την Πύλο βρίσκεται ο γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός, χτισμένος στο μυχό του όρμου του Ναβαρίνου. Η ευρύτερη περιοχή της Γιάλοβας με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα αποτελεί σημαντικό υγρότοπο της Πελοποννήσου. Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας (Διβάρι), υγρότοπος με σπάνια χλωρίδα και πανίδα, και ο όρμος της Βοϊδοκοιλιάς, με αμμόλοφους και γαλαζοπράσινα νερά, είναι περιοχές εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς.

Γιατί η Διάπλαση διαφέρει

 • Αξίες Διάπλασης

  Ποιότητα:

  Στη Διάπλαση πιστεύουμε ότι τα άτομα με κινητικά προβλήματα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ανακτήσουν το μέγιστο της ανεξαρτησίας τους και να απολαμβάνουν την υψηλότερα δυνατή ποιότητα ζωής. Στη Διάπλαση, η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών Αποκατάστασης παραμένει ως πρώτος μας στόχος!

  Δέσμευση:

  Στη Διάπλαση όλοι μας έχουμε δεσμευτεί προς τους ασθενείς για συνεχή υψηλή παροχή υπηρεσιών πάντα με στοργή και αγάπη.

  Αφοσίωση:

  Όλοι μας στην Διάπλαση έχουμε αφοσιωθεί σε ένα κοινό στόχο, να προσφέρουμε την καλύτερη αποκατάσταση σε κάθε ένα από τους ασθενείς μας.

  Οικογένεια:

  Στη Διάπλαση όλοι μας είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια. Όταν ένα καινούργιο μέλος (ασθενής) έρχεται να προστεθεί, αμέσως θα νοιώσει τη ζεστασιά, το χαμόγελο, το ενδιαφέρον και την αγάπη να τον περιβάλλουν. Όχι μόνο όσο είναι μαζί μας αλλά για πάντα.

 • Εμπειρίες ασθενών

  Οι ασθενείς της Διάπλασης μέσα από την προσπάθεια τους και τα ειδικά εξατομικευμένα προγράμματα θεραπειών αποκατάστασης έχουν καταφέρει να φτάσουν το στόχο τους και πλέον θέτουν τον πήχη της ανεξαρτησίας ακόμα πιο ψηλά.

  Η ψυχική δύναμη τους μας δίνει και εμάς το κουράγιο να συνεχίζουμε να παράγουμε έργο, Έργο ζωής.

 • Σημεία που διαφοροποιούν την Διάπλαση

  Διαθέτουμε την πιο εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα αποκατάστασης

  Όλες οι θεραπευτικές μας υπηρεσίες είναι απόλυτα ανθρωποκεντρικές

  Διαθέτουμε τον πιο σύγχρονο και πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό Αποκατάστασης

  Στεγαζόμαστε στις πιο σύγχρονες και λειτουργικά σχεδιασμένες υποδομές

  Ακολουθούμε τις πλέον σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους και διεθνή πρωτόκολλα

  Γιατί βρίσκεται δίπλα στον συνάνθρωπο μας όχι μόνο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του αλλά για πάντα

  H λειτουργία μας είναι πιστοποιημένη με βάση το Πρότυπο Διασφάλισης Ποιότητας ISO 9001:2008

Οφέλη, επιλέγοντας τη Διάπλαση

 • Βασικό Όφελος

  Ανάρρωση από τραυματισμό ή ασθένεια, λαμβάνοντας θεραπεία για την ανάκτηση σωστής λειτουργίας και κινητικότητας των μελών του σώματος.

 • Άριστη φροντίδα & υποστήριξη

  Άριστη φροντίδα και υποστήριξη από τους ειδικευμένους Ιατρούς και το Προσωπικό στους ασθενείς που νοσηλεύονται

 • Εξατομικευμένα προγράμματα

  Οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης, επιτυγχάνοντας το μέγιστο αποτέλεσμα.