Παραλίες & Νησιά

Ανακαλύψτε τις θαυμάσιες παραλίες και τα νησιά του Μεσσηνιακού κόλπου

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Οι θαυμάσιες παραλίες της με τις αμμουδιές, τα βότσαλα ή τις βραχώδεις ακτές απλώνονται σε μήκος 140 χιλιομέτρων τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Μεσσηνιακό Κόλπο. Ελαία, Καλό Νερό, Κυπαρισσία, Αγρίλης, Αγία Κυριακή, Λαγκούβαρδος, Μαραθούπολη, Χρυσή Άμμος, η μαγευτική παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, η αμμουδιά του Ρωμανού να «λούζονται» στα καταγάλανα νερά του Ιονίου. Εκεί και ο όρμος του Ναβαρίνου να φιλοξενεί την όμορφη Πύλο με έντονο νησιώτικο χρώμα. Και μετά, κατηφορίζοντας φτάνουμε στο δυτικό πόδι της Μεσσηνίας. Στο ένα άκρο, η γραφική Μεθώνη, με τη Φοινικούντα ανατολικά της. Και στο άλλο η Κορώνη, που θυμίζει μεσαιωνική πόλη. Συνεχίζοντας, στις δυτικές ακτές του Μεσσηνιακού Κόλπου συναντάμε τον Άγιο Ανδρέα, το Πεταλίδι και την Μπούκα (Μεσσήνη), μέχρι που φτάνουμε στην Καλαμάτα. Στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, στο μυχό του Μεσσηνιακού κόλπου, με τα νεοκλασικά της σπίτια και την απέραντη αμμουδερή ακτή της. Ανατολικά της η Μάνη με τους πύργους της, την άγρια φύση και τις όμορφες ακρογιαλιές της: Αβία, Αλμυρό, Ακρογιάλι, Σάνταβα. Και πιο μέσα Καρδαμύλη, Στούπα και Άγιος Νικόλαος.
Υπάρχουν και τα νησιά της Μεσσηνίας, (Πρώτη, Σφακτηρία, Σαπιέντζα, Σχίζα, Αγία Μαριανή και Βενέτικο) με κρυστάλλινα νερά, πολύχρωμους βυθούς, κοφτούς βράχους και φάρους. Νησιά με γοητευτικούς παράδεισους, βιότοπους και λείψανα από πολιτείες.
Η Μεσσηνία όμως δε διαθέτει μόνο καθάρια καταγάλανα νερά, θαυμάσιες ακρογιαλιές και γραφικά θαλασσοχώρια. Έχει δασοπλαγιές και κορφοβούνια, χωριά κρυμμένα σε πλαγιές βουνών. Πολύ δε περισσότερο διαθέτει πλούσια ιστορία με αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους και σημαντικά μνημεία. Βυζαντινές εκκλησίες και κάστρα.
Η Αρχαία Μεσσήνη, από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας, που έλαμψε τον 4ο π. Χ. αιώνα, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και το ανάκτορο του Νέστορα, στον Εγκλιανό, κοντά στη Χώρα, το καλύτερα σωζόμενο μυκηναϊκό ανάκτορο.

 

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Απέναντι από τις μεσσηνιακές ακτές και πολύ κοντά σ΄ αυτές βρίσκονται εφτά νησιά με πλούσια βλάστηση, υπήνεμους όρμους και διαρκείς εναλλαγές τοπίων. Ακατοίκητα χρόνια τώρα, με την παρουσία του ανθρώπου μόνο περιστασιακή, έχουν μια μοναδικότητα. Διατηρούν μιαν ομορφιά εξωτική, δελεάζοντας όσους θέλουν να ζήσουν περιπέτειες εξερεύνησης σ΄ αυτούς τους επίγειους παράδεισους.

Πρώτη: Η Πρώτη βρίσκεται στην αγκαλιά του Ιονίου, απέναντι από τη Μαραθούπολη. Οι υπήνεμοι όρμοι του νησιού αποτελούσαν στο παρελθόν καταφύγια ναυτικών. Σ΄ αυτό βρίσκονται τα υπολείμματα τείχους μυκηναϊκής ακρόπολης. Το μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου, της Γοργοπηγής.

Σφακτηρία: Η Σφακτηρία είναι ένα μακρόστενο βραχώδες νησάκι, που σχεδόν ακουμπά τις ακτές και φράζει την είσοδο του όρμου του Ναβαρίνου, μετατρέποντάς τον σ’ ένα μεγάλο ασφαλές λιμάνι. Οι ακτές της Σφακτηρίας είναι απότομες. Κοφτερά κάθετα βράχια, που υψώνονται μέχρι και 106 μέτρα από τη θάλασσα. Το μικρό αυτό νησί, όπου υπάρχουν κατάλοιπα αρχαίου τείχους, έχει συνδεθεί με μεγάλα ιστορικά γεγονότα, από το 425 π.Χ. οπότε έγινε μάχη μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών. Εκεί βρίσκονται τα μνημεία των Ρώσων που έπεσαν κατά τη ναυμαχία του Ναβαρίνου και του Ιταλού φιλέλληνα Σανταρόζα, καθώς και το κενοτάφιο των Αναγνωσταρά, Τσαμαδού και Σαχίνη, που σκοτώθηκαν το 1825 στη μάχη εναντίον του Ιμπραήμ. Στο νησί είναι και ο τάφος του πρίγκιπα Παύλου Βοναπάρτη, ανιψιού του Ναπολέοντα, που πέθανε επί της φρεγάτας “Ελλάς”, το 1827.

Φανάρι: Νότια της Σφακτηρίας – σχεδόν ακουμπάει πάνω της – το μικρό νησάκι Πύλος, Φανάρι ή Τσιχλή Μπαμπά. Εκεί βρίσκεται το μνημείο των Γάλλων που σκοτώθηκαν στη ναυμαχία του Ναβαρίνου, ενώ στο Μαραθονήσι ή Χελωνάκι, μια βραχονησίδα στο κέντρο του όρμου, υπάρχει το Μνημείο των Άγγλων πεσόντων.

Σαπιέντζα: Απέναντι από τις ακτές της Μεθώνης βρίσκονται οι Μεσσηνιακές Οινούσσες. Ένα νησιώτικο σύμπλεγμα που αποτελείται από τα νησιά Σαπιέντζα, Αγία Μαριανή και Σχίζα. Το σύμπλεγμα αυτό οφείλει το όνομά του στον Οινέα, τον πρώτο αμπελουργό της Αρχαίας Ελλάδας που ήταν και ο πρώτος οικιστής. Στη Σαπιέντζα υπάρχει δάσος με κουμαριές, δένδρα που το ύψος τους ξεπερνά τα 12 μέτρα και η ηλικία τους τα 10.000 χρόνια. Ένα μοναδικό στην περιοχή της Μεσογείου δάσος, το οποίο το 1986 κηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο της φύσης.

Μπόμπα: Στο έμπα του όρμου του Πόρτο Λόγγο – όπου υπάρχουν πολλά αρχαία ναυάγια – υπάρχει η βραχονησίδα Μπόμπα. Σ’ αυτήν, σύμφωνα με τα θρυλούμενα, αποβιβάστηκε ο Απόστολος Παύλος, όταν κατά το ταξίδι του για τη Ρώμη έπεσε σε καταιγίδα. Στο νότιο μέρος του νησιού βρίσκονται οι βραχονησίδες Δύο Αδέλφια. Νοτιοδυτικά των βραχονησίδων αυτών, σε απόσταση 6 μιλίων, υπάρχει το φρέαρ των Οινουσσών: Μια υφαλοχαράδρα το βάθος της οποίας 5.921 μέτρων είναι το μεγαλύτερο της Μεσογείου. Εκεί ποντίζεται ένα τεράστιο τηλεσκόπιο και διεξάγεται το ερευνητικό πρόγραμμα “Νέστωρ”. Πρόκειται για πρωτοποριακές έρευνες από ελληνικά και ξένα ερευνητικά κέντρα για τα νετρίνα και το παρελθόν του σύμπαντος.

Σχίζα: Το μεγαλύτερο σε έκταση νησί του συμπλέγματος των Οινουσσών, με έκταση 12 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Παλαιότερα ονομαζόταν Καμπρέρα ή Καρβέρα. Οι ακτές της είναι βραχώδεις με βαθιά νερά με αποτέλεσμα οι παραλίες του να μην είναι κατάλληλες για κολύμπι. Στη Βίγλα, που είναι η υψηλότερη κορυφή του νησιού, υπάρχει ένα καταπληκτικό σπήλαιο με σταλακτίτες. Το νησί είναι απαγορευμένη περιοχή γιατί χρησιμοποιείται για πεδίο βολής της Πολεμικής Αεροπορίας: στο ανατολικές ακτές έχει ποντίσει μόνιμους στόχους.

Αγία Μαριανή: Η Αγία Μαριανή είναι ένα νησάκι με πυκνή θαμνώδη βλάστηση, ανάμεσα στα δύο άλλα νησιά του συμπλέγματος των Οινουσσών. Οι ακτές της είναι βραχώδεις, με εξαίρεση μια μικρή αμμουδιά. Στο νησάκι βρίσκεται το μικρό εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, που γιορτάζει στις 17 Ιουλίου.

Βενέτικο: Στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας – απέναντι από το ακρωτήριο Ακρίτας – βρίσκεται το Βενέτικο. Πρόκειται για ένα έρημο νησί έκτασης 1.200 στρεμμάτων, που παλαιότερα ονομαζόταν Θηγανούσα. Οι ακτές του είναι απόκρημνες με κοφτερά βράχια. Στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού υπάρχει μια μικρή παραλία.

Μερόπη: Σε πολύ μικρή απόσταση από την Καρδαμύλη βρίσκεται το νησάκι Μερόπη, με έκταση μόλις 30 στρέμματα. Στο νησάκι αυτό, που απέχει 300 μέτρα από τις ακτές της Καρδαμύλης, βρίσκεται το ξωκκλήσι του Αϊ-Γιάννη, καθώς και ερείπια από βενετσάνικα τείχη.

Γιατί η Διάπλαση διαφέρει

 • Αξίες Διάπλασης

  Ποιότητα:

  Στη Διάπλαση πιστεύουμε ότι τα άτομα με κινητικά προβλήματα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ανακτήσουν το μέγιστο της ανεξαρτησίας τους και να απολαμβάνουν την υψηλότερα δυνατή ποιότητα ζωής. Στη Διάπλαση, η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών Αποκατάστασης παραμένει ως πρώτος μας στόχος!

  Δέσμευση:

  Στη Διάπλαση όλοι μας έχουμε δεσμευτεί προς τους ασθενείς για συνεχή υψηλή παροχή υπηρεσιών πάντα με στοργή και αγάπη.

  Αφοσίωση:

  Όλοι μας στην Διάπλαση έχουμε αφοσιωθεί σε ένα κοινό στόχο, να προσφέρουμε την καλύτερη αποκατάσταση σε κάθε ένα από τους ασθενείς μας.

  Οικογένεια:

  Στη Διάπλαση όλοι μας είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια. Όταν ένα καινούργιο μέλος (ασθενής) έρχεται να προστεθεί, αμέσως θα νοιώσει τη ζεστασιά, το χαμόγελο, το ενδιαφέρον και την αγάπη να τον περιβάλλουν. Όχι μόνο όσο είναι μαζί μας αλλά για πάντα.

 • Εμπειρίες ασθενών

  Οι ασθενείς της Διάπλασης μέσα από την προσπάθεια τους και τα ειδικά εξατομικευμένα προγράμματα θεραπειών αποκατάστασης έχουν καταφέρει να φτάσουν το στόχο τους και πλέον θέτουν τον πήχη της ανεξαρτησίας ακόμα πιο ψηλά.

  Η ψυχική δύναμη τους μας δίνει και εμάς το κουράγιο να συνεχίζουμε να παράγουμε έργο, Έργο ζωής.

 • Σημεία που διαφοροποιούν την Διάπλαση

  Διαθέτουμε την πιο εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα αποκατάστασης

  Όλες οι θεραπευτικές μας υπηρεσίες είναι απόλυτα ανθρωποκεντρικές

  Διαθέτουμε τον πιο σύγχρονο και πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό Αποκατάστασης

  Στεγαζόμαστε στις πιο σύγχρονες και λειτουργικά σχεδιασμένες υποδομές

  Ακολουθούμε τις πλέον σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους και διεθνή πρωτόκολλα

  Γιατί βρίσκεται δίπλα στον συνάνθρωπο μας όχι μόνο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του αλλά για πάντα

  H λειτουργία μας είναι πιστοποιημένη με βάση το Πρότυπο Διασφάλισης Ποιότητας ISO 9001:2008

Οφέλη, επιλέγοντας τη Διάπλαση

 • Βασικό Όφελος

  Ανάρρωση από τραυματισμό ή ασθένεια, λαμβάνοντας θεραπεία για την ανάκτηση σωστής λειτουργίας και κινητικότητας των μελών του σώματος.

 • Άριστη φροντίδα & υποστήριξη

  Άριστη φροντίδα και υποστήριξη από τους ειδικευμένους Ιατρούς και το Προσωπικό στους ασθενείς που νοσηλεύονται

 • Εξατομικευμένα προγράμματα

  Οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης, επιτυγχάνοντας το μέγιστο αποτέλεσμα.