Αρχαία μνημεία

Μεσσηνία, ο Ευριπίδης την εξυμνεί ως «καλλίκαρπο», με πολλά κρυστάλλινα νερά, άριστες βοσκές, δροσερό καλοκαίρι και ήπιο χειμώνα. Η Μεσσηνία μνημονεύεται από τον Όμηρο στην Ιλιάδα.

Η Μεσσηνία, εξακολουθεί να είναι μια εύφορη γη με θαυμάσιο κλίμα στο νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου, που εκτείνεται σε 2.990 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Απέραντες μαγευτικές παραλίες με αμμουδιά, με βότσαλα, ή και με βράχια, γραφικοί κόλποι, μοναδικά νησάκια και όμορφα θαλασσοχώρια. Και πιο μέσα, εύφοροι κάμποι και ήσυχα χωριά πάνω σε καταπράσινα βουνά. Ένας τόπος με πλούσια ιστορία που την μαρτυρούν οι αρχαιολογικοί χώροι, τα κάστρα, οι πύργοι, τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία (εκκλησιές και μοναστήρια). Ήρεμη φύση, «γλυκό» κλίμα, μοναδικά μνημεία.

Ιστορία:
Πρώτοι κάτοικοί της ήταν οι Λέλεγες, η βασίλισσα των οποίων ήταν η Μεσσήνη. Μετά την κάθοδο των Δωριέων στην Πελοπόννησο, η Μεσσηνία υπέστη επίθεσή τους το 743 π.Χ., οπότε άρχισαν οι μεσσηνιακοί πόλεμοι. Μετά την ήττα τους από τους Σπαρτιάτες, πολλοί Μεσσήνιοι έφυγαν και εγκαταστάθηκαν σε μία πόλη στη Σικελία που την ονόμασαν Μεσσήνη. Οι Μεσσήνιοι παρέμειναν υπό την κυριαρχία των Σπαρτιατών μέχρι το 371 π.Χ., ενώ το 146 π.Χ. η Μεσσήνη καταλήφθηκε από τους Ρωμαίους και από το 395 μ.Χ. άρχισαν οι επιδρομές Γότθων, Αβάρων και Σλάβων. Το 1205 η Μεσσηνία την κατέλαβαν οι Φράγκοι, ενώ πήρε μέρος από τους πρώτους στην Επανάσταση και απελευθερώθηκε το 1828. Πανάρχαια η καλλιέργεια της ελιάς στη Μεσσηνία και στην Καλαμάτα και εξαιρετικό προϊόν το φημισμένο λάδι τους. Άλλα προϊόντα είναι τα σύκα, η σταφίδα, το κρασί, το ούζο, το ρακί, η μαστίχα, το παστέλι. Τα καλαματιανά μαντήλια.

Αρχαιολογικο Χώροι – Μνημεία:
Σπουδαίοι ιστορικοί και αρχαιολογικοί χώροι είναι η Αρχαία Μεσσήνη (Ιθώμη), τα ανάκτορα του Νέστορα (Χώρα), η νεολιθική ακρόπολη της Μάλθης (Δώριο), οι ακροπόλεις των Νιχωρίων και της Αρχαίας Αίπειας (Πεταλίδι), το ανάκτορο της πρωτοελλαδικής εποχής και η ομηρική ακρόπολη των Φηρών (Καλαμάτα), οι θολωτοί (μυκηναϊκοί) τάφοι της Περιστεριάς (Κυπαρισσία), του Νέστορα και των Βολιμιδίων (Χώρα), του Θρασυμήδη (Βοϊδοκοιλιά), στον Οσμάναγα (Κορυφάσιο), οι αρχαιολογικοί χώροι Καπλανίου (Ακριτοχώρι), στο Μετσίκι (Άνω Ψάρι) και στην Άνθεια. Σημαντικά είναι τα κάστρα της Κορώνης, Μεθώνης, Πύλου (Νιόκαστρο και Παλαιοναβαρίνο), της Καλαμάτας, της Ζαρνάτας (Σταυροπήγιο), της Κυπαρισσίας, της Ανδρούσας. Αξιόλογα βυζαντινά μνημεία και μοναστήρια είναι το Ανδρομονάστηρο (Πετράλωνα), τα μοναστήρια του Βουλκάνου (Μαυρομμάτι), της Δήμιοβας και της Βελανιδιάς (Καλαμάτα), της Σαμαρίνας (Ανδρούσα), της Ανδρομπεβίτσας (Σταυροπήγιο), των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (Καλαμάτα), τη μονή Μαρδακίου (Ταΰγετος).

 

Γιατί η Διάπλαση διαφέρει

 • Αξίες Διάπλασης

  Ποιότητα:

  Στη Διάπλαση πιστεύουμε ότι τα άτομα με κινητικά προβλήματα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ανακτήσουν το μέγιστο της ανεξαρτησίας τους και να απολαμβάνουν την υψηλότερα δυνατή ποιότητα ζωής. Στη Διάπλαση, η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών Αποκατάστασης παραμένει ως πρώτος μας στόχος!

  Δέσμευση:

  Στη Διάπλαση όλοι μας έχουμε δεσμευτεί προς τους ασθενείς για συνεχή υψηλή παροχή υπηρεσιών πάντα με στοργή και αγάπη.

  Αφοσίωση:

  Όλοι μας στην Διάπλαση έχουμε αφοσιωθεί σε ένα κοινό στόχο, να προσφέρουμε την καλύτερη αποκατάσταση σε κάθε ένα από τους ασθενείς μας.

  Οικογένεια:

  Στη Διάπλαση όλοι μας είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια. Όταν ένα καινούργιο μέλος (ασθενής) έρχεται να προστεθεί, αμέσως θα νοιώσει τη ζεστασιά, το χαμόγελο, το ενδιαφέρον και την αγάπη να τον περιβάλλουν. Όχι μόνο όσο είναι μαζί μας αλλά για πάντα.

 • Εμπειρίες ασθενών

  Οι ασθενείς της Διάπλασης μέσα από την προσπάθεια τους και τα ειδικά εξατομικευμένα προγράμματα θεραπειών αποκατάστασης έχουν καταφέρει να φτάσουν το στόχο τους και πλέον θέτουν τον πήχη της ανεξαρτησίας ακόμα πιο ψηλά.

  Η ψυχική δύναμη τους μας δίνει και εμάς το κουράγιο να συνεχίζουμε να παράγουμε έργο, Έργο ζωής.

 • Σημεία που διαφοροποιούν την Διάπλαση

  Διαθέτουμε την πιο εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα αποκατάστασης

  Όλες οι θεραπευτικές μας υπηρεσίες είναι απόλυτα ανθρωποκεντρικές

  Διαθέτουμε τον πιο σύγχρονο και πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό Αποκατάστασης

  Στεγαζόμαστε στις πιο σύγχρονες και λειτουργικά σχεδιασμένες υποδομές

  Ακολουθούμε τις πλέον σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους και διεθνή πρωτόκολλα

  Γιατί βρίσκεται δίπλα στον συνάνθρωπο μας όχι μόνο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του αλλά για πάντα

  H λειτουργία μας είναι πιστοποιημένη με βάση το Πρότυπο Διασφάλισης Ποιότητας ISO 9001:2008

Οφέλη, επιλέγοντας τη Διάπλαση

 • Βασικό Όφελος

  Ανάρρωση από τραυματισμό ή ασθένεια, λαμβάνοντας θεραπεία για την ανάκτηση σωστής λειτουργίας και κινητικότητας των μελών του σώματος.

 • Άριστη φροντίδα & υποστήριξη

  Άριστη φροντίδα και υποστήριξη από τους ειδικευμένους Ιατρούς και το Προσωπικό στους ασθενείς που νοσηλεύονται

 • Εξατομικευμένα προγράμματα

  Οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης, επιτυγχάνοντας το μέγιστο αποτέλεσμα.