Ομιλία της κ. Α. Καραβασίλη στο 12ο Συνέδριο της Αθλητριατρικής Εταιρείας Ελλάδος

Η Αθλητιατρική Εταιρείας Ελλάδος σε συνεργασία με την Αθλητιατρική Εταιρεία Κύπρου και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργάνωσε το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου 2018.

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχε η Επιστ. Διευθύντρια του Κέντρου Αποκατάστασης “Διάπλαση”, κ. Αλεξάνδρα Καραβασίλη, Ιατρός Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης  – Αθλητίατρος, με ομιλία της για τις ιδιαιτερότητες στη φυσιολογία της άσκησης στις γυναίκες.

Η κ. Καραβασίλη αναφέρθηκε στις διαφορές που έχουν τα δυο φύλα στη σκελετική δομή, στη σύνθεση του σώματος και τη φυσιολογία και πως μεταφράζονται αυτές οι διαφορές στην απόδοση στις φυσικές δραστηριότητες και στον αθλητισμό. Επίσης κατατέθηκε η σημασία και τα ιδιαίτερα στοιχεία του ιστορικού της γυναίκας αθλήτριας, ο ρόλος των ορμονών, της εμμήνου ρύσης, της κύησης και η αναγκαιότητα της ποιοτικής και ποσοτικής επάρκειας μέσω της διατροφής. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο σύνδρομο της αθλητικής τριάδας, και στους συνηθέστερους τραυματισμούς στις γυναίκες που αθλούνται.

Στην παρουσίαση παρευρέθη ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών, κ. Δημοσθένης Κάβουρας, εκπροσωπώντας το team των ομοσπονδιακών προπονητών των γυναικείων ομάδων.

Η κ. Αλεξάνδρα Καραβασίλη με τον Γεν. Γραμματέα της Αθλητιατρικής Εταιρείας, κ. Χ. Λυρτζή (δεξιά) και τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών, κ. Δ. Κάβουρα (αριστερά)